MusiContact / Audiovizuális RezgőTér Kompozíciók

MusiContact / Audiovizuális RezgőTér Kompozíciók

Gong a kupolában / MusiContact

 2015.05.27

Roham bár, Budapest

A MusiContact RezgőTér Kompozíciói a hagyományos hanggyógyítás újszerű zenei formáiként jönnek létre. Az alapító, Peter Ogi több éve kísérletezik gyógyító AudioVizuális RezgőTerek kialakításával.

A MusiContact zenészei, énekesei, vizuális alkotói és más közreműködői segítségével az adott helyszínre szabottan megszülető alkotás sokkal több, mint egy koncert: résztvevői megtapasztalhatják a kollektív kapcsolódó kreatív tudat (KKKT) működését, és utazást tehetnek az anyagi és nem anyagi világ határvidékére, ahol az éber álmodás állapotában a közvetlen teremtő erő szabadulhat fel, és léphet akcióba…”

„A hangkupola egy speciális belső teret alkot (még szabadtéren is), mely a látogatókat közös akusztikai térbe fogja össze még akkor is, ha szabadon sétálnak benne. A Musicontact egyidőben a kupolával egy másik rezgő objektumot is épít, és tart fent a program folyamán, a szóban forgó rezgő objektum a zengésbe hozott rezgő gong, mely a kupola terébe rezegtetve maga is egy, a sétáló hallgatóság által bejárható belső térré alakul, lehetőséget nyújtva, hogy érzeti-intuitív módon tapasztalatot nyerhessenek egy rezgő gong belsejében lezajló folyamatokról. Így a Musicontact végső céljának az a komplex pszichoakusztikai jelenség felépítése és létrehozása tekinthető, amelyre a Musicontact alapítója és vezetője Peter Ogi „Gong a Kupolában” elnevezéssel utal.”

forrás: MusiContact

Date:
SZTOJÁNOVITS ANDREA

Fényművész, Főiskolai docens

Elérhetőségeim:
Közösségi oldalaim