BYMM Beat Your Mouse Movement

01SJ Biennial, San José, 2010

01SJ Biennial, San José, 09/2010

Résztvevők: Domonkos Tamás, Dul Dávid, Ferenczi Bálint, Földényi Irma, Krisztián Gergely, Kiss László, Korsós Milán, Palkó Péter, Sipos Melinda, Sztojánovits Andrea

Közismert tény, hogy az emberiség több időt tölt számítógép előtt mint valaha, beleszámítva ebbe munkát, online tevékenységet és játékot. Ez a fajta életmód a felé tendál, hogy elfelejtjük megmozgatni a végtagjainkat, a képernyő elől felállva autóba ülünk, majd a vacsoraasztalhoz és úgy telnek múlnak a napok, hogy alig mozogtunk valamit és rájövünk, hogy a megszokott útvonalunkon kívül nem tudunk szinte semmit a környezetunkről.

A BYMM (Győzd Le Az Egered Mozgalom) arra motiválja a használóit, hogy sétáljanak a helyett, hogy közlekedési eszközt használnának. Ezáltal egészségesebbek lehetnek és jobban megismerhetik az őket körülvevő világot is.

Ahhoz hogy valaki BYMM-es legyen két eszközre van szüksége: Mousey-ra és Steppy-re. Mousey egy alkalmazás, ami azt méri hány métert mozgott az egérmutató és hogy hányszor kattintottunk a számítogép használata során, Steppy pedig nem más mint egy csinos kis lépésszámláló. A játék célja pedig az, hogy szó szerint legyőzzük az egerünket.

SZTOJÁNOVITS ANDREA

Fényművész, Főiskolai docens

Elérhetőségeim:
Közösségi oldalaim