Audiovizualitás, transzelektronika és vizuális improvizáció kurzus / Magyar Képzőművészeti Egyetem

Audiovizualitás, transzelektronika és vizuális improvizáció kurzus / Magyar Képzőművészeti Egyetem

A kurzus kiinduló pontja a jövőkutatás, alapját képezik az audiovizuális improvizáció, az animáció, a rövidfilm, a videóművészet, a programozott digitális kép- és hangalkotás, a vjing, az elektronikus előadóművészet olyan mixtúrája, mely korunk gondolkodásmódjára és technológiai fejlődésére
reflektál. Az audiovizuális gondolkodás gyökerei azon időkre nyúlnak vissza, mikor a művész, a tudós elkezdett foglalkozni a hangos képpel és a színes zenével. A progresszív audiovizuális művészet a hagyományos audiovizuális technológiák módszereiből és eszközeiből építkezik, felhasználja a klasszikus- valamint kortárs kép és zene eredményeit, követi a napról-napra változó technológiákat és eljárásokat.

A kurzus egyik fő küldetése, hogy a hallgatók kiigazodjanak a változó technológia – azon belül a vizuális szoftverek és hardverek valamint jelérzékelők és egyéb technológiák – világában, részt tudjanak venni mind elméleti mind gyakorlati szinten ezen technológiák nemzetközi diskurzusában. Az elméletben tanultak mellett korunk számítástechnikájának köszönhetően a vizuális improvizáció lényegét tekintve új típusú kreativitást serkent, mely tapasztalása más módszerekhez vezet egy installáció, egy performansz vagy akár festmény elkészítésénél.

SZTOJÁNOVITS ANDREA

Fényművész, Főiskolai docens

Elérhetőségeim:
Közösségi oldalaim